趣味奇聞

【有圖】台灣特色酒店竟然有依樣?

住酒店都幾好玩,不過要睇下同咩人去,同埋要揀返岩玩既酒店呀!

疫情關係呀,香港人係過去一年都無出去旅行,寧舍掛住家鄉,即係日本同台灣呀,雖然出唔到去外地旅行,不過都可以留係香港住下酒店玩下 staycation,但一家大細揀酒店,揀到特別既主題酒店,可能會有驚喜。

最近係 Facebook 專頁「爆笑貼圖區」就有一則帖文,指出有網民表示自己去了台灣特色酒店並附上照片,仲話依間特色酒店好貼心,房入面有鞦韆可以俾小朋友玩。

不過一班有經驗既網民當然知道依個設計既真正用途,唔知各位讀者又知唔知呢?

有網民就係留言位附上可能係其中一個用途既解說…

0 comments on “【有圖】台灣特色酒店竟然有依樣?

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: