趣味奇聞

【交友 app 溝女大法】先學英文 FWB、ONS、NSA、SP、SL 意思 攪錯會出事㗎!

約炮出火都要學英文,FWB、ONS、NSA、SP、SL 咩意思?

唔知大家平時用開咩交友 app 識朋友呢?雖然朋友有多種,不過更多人直接想搵炮友,但係問之前,點都要學識少少技巧野,而唔係直接問人「開唔開房」、「扑唔扑野」,所以今日就係要幫大家「升下呢」!

例如用英文問「FWB」、「ONS」、「NSA」、「SP」、「SL」,咁樣聽落比較婉轉少少,對方就算唔即使答應,都或者俾個機會你既。

大家對於 SP、SL 會比較熟識,因為經常都會聽到,不過兩者都係有分別,SP 即係 Sex Partner,而 SL 就係指 Second Lover,前者 SP 只係單純既性關係,彼此間唔會存在感情,只會上床解決生理需要,而後者 SL 通常係雙方或其中一方都已經有伴侶,而佢地除左做愛,仲有投入感情,成為第二情人。

至於 FWB、ONS、NSA 其實都同 SP 差唔多,意思都係想同上床咁解,不過 FWB 就同 ONS、NSA 唔同,因為當中係存在著一種「朋友認識」的關係。

FWB - 互惠互利的朋友

FWB 全寫係 friends with benefits,意指「互惠互利的朋友」,一般來講,男女之間都會存在感情,而再好既感情可能都只係朋友,再昇華就係情侶,不過 FWB 就係兩人都係朋友,不過唔會做情侶,而係會做愛,享受肉體的滿足,同時又不受感情的牽動。

ONS - 一夜情

相信大家對於 ONS(one night stand 一夜情)更為認識,好多電影、電視劇都有以一夜情為主題,雙方不一定認識,甚至可能只係剛剛交友 app 聯絡到,然後兩人協議在這一晚發生關係,事後亦不會有任何聯絡。

NSA - 純粹性伴侶

NSA 既英文全寫係 no strings attached,意思代表「純粹性伴侶」,同 SP 一樣,見面就係為左扑野,解決生理需要,而不會有任何心靈交流。

全新甜故:【香港甜故】人妻出軌記(1) - 今晚挑逗你 已經上架

1 comment on “【交友 app 溝女大法】先學英文 FWB、ONS、NSA、SP、SL 意思 攪錯會出事㗎!

  1. 引用通告: 【ONS 必備】插入前用《iConsent》,簽「同意書」安全啲 – Man's Play

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: